Ioga C Ed

Ioga Nidra, els divendres a les 20:00

El Nidra Yoga o somni conscient és un sistema de meditació al que s’accedeix a través d’una relaxació física, mental i emocional profunda. La veritable relaxació dissol la tensió mental i relaxa les emocions accedint a un estat de plena consciència amb una relaxació profunda i present en totes les nostres dimensions.

I com tots els mètodes de meditació Nidra és una eina en la qual es desenvolupa l’atenció plena, a través d’aquest conjunt de mètodes es va obrint i expandint la consciència de mica en mica. Per a això es treballa de forma sistemàtica desconnectant l’atenció dels sentits i mantenint l’atenció en l’experiència interna.

Ioga Nidra es defineix, també com un estat de consciència, igual que les tècniques de meditació en realitat són tècniques de concentració o desenvolupament de l’atenció, Nidra és l’estat fronterer entre l’estat de vigília i el somni, la frontera entre el nivell conscient i subconscient. L’objectiu de Ioga Nidra és romandre conscient i arribar al nivell subconscient i inconscient. També podria definir-se com nivell alfa. El practicant ha de mantenir-se en aquest tall, en aquesta línia entre els dos estats, podria comparar-se a quan un res al mar i s’està en la superfície, li arriba la llum del sol i l’aire, però també es veu el que hi ha sota en l’aigua.

Deixa un comentari